Het nieuwe BTW-nummer

Alle eenmanszaken hebben onlangs een brief gekregen van de belastingdienst met een nieuw btw-identificatienummer. Als u een eenmanszaak heeft moet u per 1 januari 2020 dit nieuwe btw-identificatienummer gebruiken bij al uw contacten met klanten of leveranciers. U vermeld het op uw facturen en website. Vervang dus uw oude omzetbelastingnummer door uw nieuwe btw-identificatienummer.

Het nieuwe btw-identificatienummer is in het leven geroepen om uw privacy beter te waarborgen. In uw omzetbelastingnummer, wat u tot nu toe gebruikte, is namelijk uw burgerservicenummer ofwel BSN verwerkt. Het btw-identificatienummer is een ander nummer. Vanaf 1 januari 2020 heeft u dus twee verschillende nummers die u allebei nodig heeft voor verschillende doeleinden:

• Het nieuwe btw-identificatienummer, ook wel: btw-id. U gebruikt dit nummer voor al uw zakelijke contacten met bijvoorbeeld leveranciers en klanten. Het btw-identificatienummer heeft de landcode NL, 9 cijfers, de letter B en nog 2 cijfers.
• Het omzetbelastingnummer gebruikt u voor alle communicatie met de Belastingdienst. Dit nummer is uw burgerservicenummer met daarachter B01 of hoger.

Zorg ervoor dat u nu alvast uw website, digitale sjablonen en andere communicatiemiddelen aanpast, zodat u per 1 januari 2020 het nieuwe btw-id gebruikt. Geef vaste leveranciers en zakelijke klanten zo snel mogelijk uw nieuwe btw-id door zodat ook zij op tijd hun administratie aan kunnen passen. Als u administratiesoftware gebruikt voor het maken van facturen dan pas ook het btw-id aan in deze software.

Mocht u nog vragen hebben kunt u hiervoor altijd contact opnemen met Wijnveld Advies op telefoonnummer 06-22223600.

Download ons ebook!

In ons gratis aan te vragen ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overizicht willen, vertellen wij u alles over concrete en direct toe te passen stappen die u als ondernemer kunt nemen om uw financiële huishouding beter op orde te krijgen.

Zou u dit ook willen? Vraag dan nu ons gratis ebook aan.

Ebook cover Wijnveld Advies - 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel inzicht willen

Ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overzicht willen

Gedegen overzicht over de financiele situatie van uw bedrijf is als ondernemer de enige manier om juiste keuzes te maken.

Vul onderstaand uw gegevens in en download ons ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overzicht willen en ga aan de slag met de inzichten die wij geven.

Bedankt voor uw aanvraag. Binnen enkele ogenblikken ontvangt u van ons een mail met de link naar het ebook.