Controller For-A-Day

Vrijwel elke ondernemer is ontzettend druk bezig met de dagelijkse werkzaamheden van zijn of haar bedrijf. Omdat er daardoor weinig tijd is voor andere zaken, is een onderdeel als financiële administratie vaak een ondergeschoven kindje. Hier willen ondernemers zich ook helemaal niet mee bezig houden, ze willen juist lekker kunnen ondernemen. Maar hoe kun je nu echt lekker ondernemen, wanneer je eigenlijk niet exact weet hoe je bedrijf er financieel voor staat?

Natuurlijk wordt je BTW aangifte elk kwartaal netjes gedaan door je boekhouder en elk jaar zoek je alle nodige documenten bij elkaar om het jaar af te sluiten. Dat is vaak het moment dat de financiële situatie van het bedrijf weer een stukje aan het licht komt. Ondanks dat je weet wat je omzet is en wat ongeveer je kosten zijn, ontbreekt het aan echte financiële inzichten. Hoe kun je dan de juiste beslissingen maken?

Dé unieke methode voor financieel overzicht in uw bedrijf

Ik heb in mijn vele jaren als financieel controller, bij een aantal grote bedrijven, richting gegeven aan de financiële rapportages. Als sparringpartner van het management heb ik hen voorzien van de benodigde inzichten op financieel vlak. 

Het verschil tussen de grote bedrijven met een financiële afdeling, en bedrijven uit het MKB, is de kennis en inzichten die ze hebben in de financiële situatie van hun onderneming. Wellicht heeft u zelf een boekhouder in dienst, of besteed u het uit? Maar ben eens eerlijk, geeft hij u echt financieel inzicht? Adviseert hij u bij de zaken die belangrijk zijn?

“Ik kan de financiële huishouding als geen ander analyseren, de pijnpunten blootleggen en ondernemers helpen met het maken van de juiste financiële keuzes”

Ik geloof dat ondernemers veel beter in staat zijn de juiste keuzes te maken, wanneer ze realtime inzichten krijgen in de financiële staat van hun bedrijf. Dit gaat niet door simpelweg alle stukken periodiek naar een boekhouder te sturen, daar is meer voor nodig. Iemand die echt de vinger op de zere plek weet te leggen, op het moment dat er keuzes gemaakt moeten worden. Maar ook  een sparringpartner die met de ondernemer meedenkt. 

Hiervoor heb ik een speciaal programma ontwikkeld, waarbij ik, afhankelijk van de behoefte, op regelmatige basis werk als financiële controller voor de ondernemer. Ik kan de financiële huishouding als geen ander analyseren, de pijnpunten blootleggen en ondernemers helpen met het maken van de juiste financiële keuzes. Op een concrete en overzichtelijke manier ga ik met u de diepte in. Want echt inzicht krijgen in uw financiële situatie gaat 5 stappen verder dan alleen kijken naar omzet en kosten.

“Weet u precies welk product het grootste aandeel heeft in de winst?”

Ik werk als Controller For-A-Day, waarbij ik ondernemers help hun financieel inzicht te vergroten. De meeste bedrijven hebben geen fulltime financieel controller nodig, maar wel iemand die een partner is voor de ondernemer en de diepte in gaat op financieel gebied. Daardoor kunnen de juiste, goed onderbouwde beslissingen genomen worden die de groei van het bedrijf bevorderen. Vraag uzelf eens af: Weet u precies welk product het grootste aandeel heeft in de winst? Hoeveel zou het opleveren als u juist dit product verder zou kunnen laten groeien? 

Als financieel controller, help ik u met het bereiken van 100% financieel inzicht, zonder dat het u tijd en energie kost om dit zelf uit te zoeken.

Over Ronald Wijnveld

Interim financieel specialist met meer dan 15 jaar ervaring in internationale hoofdkantoor- en productieomgevingen. Uitstekende kennis van consolidatieprocessen, boekhouding, IFRS, HFM, Onestream, SAP, procesoptimalisatie, externe rapportage en managementinformatie.

Vooral succesvol in het creëren van structuur en inzicht in de financiële rapportages en het rapportage proces door de brug te slaan tussen finance en IT. Zelfstarter, zie het werk en neem verantwoordelijkheid. Dit terwijl ik ervoor zorg dat mijn kennis up-to-date is voordat ik conclusies trek.

In staat om alleen te werken, maar werken als een team is essentieel om tot de beste resultaten te komen.

Rustig, gestructureerd en creatief in het vinden van de beste oplossingen.

Bel 06-2222 3600 of e-mail info@wijnveldadvies.nl

Ja, ik wil graag meer informatie over Controller For-A-Day

Ebook cover Wijnveld Advies - 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel inzicht willen

Ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overzicht willen

Gedegen overzicht over de financiele situatie van uw bedrijf is als ondernemer de enige manier om juiste keuzes te maken.

Vul onderstaand uw gegevens in en download ons ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overzicht willen en ga aan de slag met de inzichten die wij geven.

Bedankt voor uw aanvraag. Binnen enkele ogenblikken ontvangt u van ons een mail met de link naar het ebook.