Moet er na drie jaar ondernemen ineens veel belasting betaald worden?

Moet er na drie jaar ondernemen ineens veel belasting betaald worden?

Er is één vraag die ondernemers ons vaak stellen: Moet er na drie jaar ondernemen ineens veel belasting betaald worden?
Vaak hoeft u zich als ondernemer niet al te veel zorgen te maken. Het is niet zo dat de Belastingdienst standaard na 3 jaar om de hoek komt kijken om uw hele boekhouding door te spitten. De Belastingdienst voert steekproefsgewijs wel eens een controle uit, maar als uw boekhouding op orde is hoeft u zich hier helemaal geen zorgen over te maken. Het is dan ook niet zo dat u na drie jaar ineens veel meer belasting moet gaan betalen.

 
 
Na 3 jaar verandert er wel wat voor uw bedrijf. Het is namelijk zo dat het startersaftrek na 3 jaar komt te vervallen. De startersaftrek is een belastingvoordeel voor beginnende ondernemers. Het is een aftrekpost waarmee u uw winst verlaagt, waardoor u dus minder belasting hoeft te betalen. De startersaftrek bedraagt in 2018 EUR 2.123,00.

Om terug te komen op de vraag of u na drie jaar meer belasting moet gaan betalen is het antwoord dus ja. De winst mag niet meer met EUR 2.123,00 worden verlaagd waardoor u over dit bedrag ook belasting moet gaan betalen. Toch is het voeren van een goede boekhouding van belang! Heeft u hier hulp bij nodig dan staan wij uiteraard graag voor u klaar!

 

Over Wijnveld Advies

Wij bieden de dienst “controller for a day” aan. Hierbij kan de klant beschikken over een ervaren all-round controller voor een afgesproken aantal uren per week, kwartaal of jaar. Zodoende kunt u beschikken over een financiële partner die sturing en advies kan geven. Ideaal voor de groeiende MKB-Ondernemer.

Ebook cover Wijnveld Advies - 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel inzicht willen

Ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overzicht willen

Gedegen overzicht over de financiele situatie van uw bedrijf is als ondernemer de enige manier om juiste keuzes te maken.

Vul onderstaand uw gegevens in en download ons ebook: 7 inzichten voor ondernemers die beter financieel overzicht willen en ga aan de slag met de inzichten die wij geven.

Bedankt voor uw aanvraag. Binnen enkele ogenblikken ontvangt u van ons een mail met de link naar het ebook.